Cercar en aquest blog

dimarts, 19 de juny de 2012

Xarxa de Suport a la Reutilització de les TIC

Versión en castellano

Un grup d'estudiants del doctorat en Sostenibilitat de la UPC ha creat la Xarxa de Suport a la Reutilització de les TIC, un portal web que dóna una segona oportunitat als equips informàtics que quedin en desús per part de particulars i empreses. La iniciativa està dirigida tant a empreses i particulars que vulguin donar equips com a associacions, ongs i particulars que vulguin reaprofitar equips donats.

El procés de donar un equip és molt senzill ja que en el cas d'un PC es pot descarregar un liveCD que permet registrar-lo amb les seves característiques de forma automàtica. També s'encarrega d'esborrar completament les dades de l'equip per evitar fuites de dades sensibles.

L'assignació dels equips segueix criteris de sostenibilitat como afavorir la proximitat entre el donant i el receptor, però també se li dóna importància al projecte que rebrà la donació. Un sistema de votació permet escollir el projecte més idoni per rebre equips disponibles.

Finalment, el traspàs d'equips es fa directament entre donant i receptor. La xarxa només fa de punt de contacte.

En definitiva, es tracta d'una iniciativa innovadora per allargar la vida dels equips TIC, amb l'estalvi en consum de materials i la reducció de residus que implica. Els desitjo tot l'èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada